Νέο Apple TV με 4K δυνατότητες;

Αυτό δείχνουν κάποια στοιχεία του tvOS 11 (beta 7)
23 Αυγούστου 2017 05:36
Νέο Apple TV με 4K δυνατότητες;

Η Apple δεν φημίζεται τα τελευταία χρόνια για την πρωτοποριακή και καινοτόμο τεχνολογία της, αλλά για μια σωστά μεθοδευμένη πορεία που ως βάση της έχει την υπερκάλυψη αναγκών που αφορούν το μέσο καταναλωτή. Όταν για παράδειγμα παρουσίασε και έπειτα κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά του Apple TV με το tvOS 10, δεν προσέφερε δυνατότητα αναπαραγωγής 4K περιεχομένου στους χρήστες της, πράγμα που σε αρκετούς φάνηκε ως λάθος. Η κίνηση της αυτή δε δήλωσε σε καμία περίπτωση την αδυναμία αποπεράτωσης και ενσωμάτωσης αυτής της δυνατότητας, αλλά την αδιαμφισβήτητα ακλόνητη ύπαρξη της 'market-ίστικης' ικανότητας της. Από τη μια ήταν γνωστό πως ο μέσος καταναλωτής δεν είχε στη διάθεση του άλλες συσκευές αναπαραγωγής UHD περιεχομένου (βλ. τηλεόραση), από την άλλη το ίδιο το 4K περιεχόμενο ήταν ακόμη ασφυκτικά περιορισμένο, ενώ τοιουτοτρόπως θα μπορούσε σε οικονομικά υγιείς αγορές/χώρες να προωθήσει ένα χρόνο αργότερα μια 4K έκδοση του ίδιου προϊόντος.

Αναφορές εδώ και καιρό εικάζουν την ύπαρξη ενός 4K Apple TV, με τις τελευταίες μάλιστα να κάνουν λόγο και για την αρχή προώθησης ταινιών και σειρών 4K ανάλυσης στο iTunes. Τώρα που το πρότυπο τείνει να υιοθετηθεί καθολικά και που οι αντίστοιχες τηλεοράσεις γεμίζουν ολοένα και περισσότερα καθιστικά, η εταιρία φαίνεται να κατηγοριοποιεί πλέον τον όρο UHD ως mainstream, πράγμα που με απλά μαθηματικά μεταφράζεται σε μεγαλύτερη απήχηση, άρα και "αποδεκτό" κέρδος. Ο Guilherme Rambo έκανε λοιπόν μια νέα ανακάλυψη, αφού η έβδομη δοκιμαστική έκδοση του tvOS 11 φαίνεται να περιέχει στοιχεία που δεικνύουν την ύπαρξη μιας συσκευή υπό την κωδική ονομασία 'J105a', μιας συσκευής ικανής να αναπαράγει 4K και HDR περιεχόμενο.

Η Apple όπως πάντα φαίνεται να τηρεί 'σιγή ιχθύος', ίσως η καθιερωμένη πλέον διοργάνωση του Σεπτεμβρίου να ρίξει φως στο μυστήριο, καθότι ο ρόλος της "μυρίζει" hardware χαρακτήρα.