Το Facebook Marketplace έρχεται σε 17 Ευρωπαϊκές χώρες

Αγοραπωλησίες και για το Ευρωπαϊκό κοινό
16 Αυγούστου 2017 23:57
Το Facebook Marketplace έρχεται σε 17 Ευρωπαϊκές χώρες

Το Facebook μπορεί να ξεκίνησε ως μια πλατφόρμα αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ φοιτητών, μέσα στα χρόνια ξεπέρασε όμως τον εαυτό της και εξελίχθηκε σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε σήμερα, μια υπηρεσία τόσο επικοινωνίας όσο ενημέρωσης και διασκέδασης.

Υπάρχει όμως ένα κομμάτι του Facebook που δεν είχε μέχρι πρότινος δει τα φώτα της δημοσιότητας στην Ευρωπαϊκή αγορά καθότι η διαθεσιμότητα του ήταν περιορισμένη. Λόγος για το Marketplace που προσθέτει τη δυνατότητα αγοραπωλησιών στην υπηρεσία. Μέχρι πρόσφατα εκείνη ήταν διαθέσιμη μόνο για τις αγορές: Αμερικής, Αυστραλίας, Καναδά, Χιλής, Μεξικού, Νέας Ζηλανδίας και Βρετανίας, από εχθές όμως -όπως ανακοίνωσε η εταιρία- εισήλθε στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα στις ακόλουθες χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία.

"Σήμερα, ξεκινάμε τη διάθεση του Marketplace σε 17 χώρες της Ευρώπης, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους από μια τοποθεσία στο Facebook, να ανακαλύψουν, αγοράσουν ή πωλήσουν αγαθά/αντικείμενα στις τοπικές κοινότητες τους."

Η διάθεση της υπηρεσίας θα γίνει με σιγουριά ευρύτερη στο άμεσο μέλλον, αν αναλογιστούμε πως μεγάλες αγορές όπως αυτή της Ασίας λείπουν ακόμη από το παιχνίδι.