Εφιάλτης δημοσίων σχέσεων για την Google η απόλυση του Damore

Εμφανίζονται διαφημίσεις εναντίον της στις ΗΠΑ
14 Αυγούστου 2017 08:19
Εφιάλτης δημοσίων σχέσεων για την Google η απόλυση του Damore

Η Google φαίνεται πως έχει μπλέξει σε μια υπόθεση από την οποία μπορεί να βγει μόνο χαμένη, καθώς ότι κίνηση και να κάνει, ένα από τα δύο στρατόπεδα που έχει δημιουργήσει δε θα μείνει ικανοποιημένο. Όλα ξεκίνησαν από το αμφιλεγόμενο μανιφέστο του μηχανικού της, James Damore, το οποίο οδήγησε τελικά στην απόλυσή του.

Τώρα, εμφανίζονται διαφημιστικές πινακίδες κατά της Google σε περιοχές της Καλιφόρνια. Άλλες απεικονίζουν μια αρνητική για την Google σύγκριση μεταξύ του Steve Jobs και του Sundar Pichai, κάνουν συγκρίσεις μεταξύ Apple και Google, ενώ άλλες συνεχίζουν το λογοπαίγνιο του Damore με τη λέξη Google να μετατρέπεται σε Goolag, μία σαφής αναφορά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

 Μάλιστα, σε μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η Blind Survey, φαίνεται πως η απόφαση της Google να απολύσει τον Damore έχει διχάσει την tech βιομηχανία. Οι εργαζόμενοι της Google τάσσονται στην πλειοψηφία τους κατά της απόφασης της εταιρίας με ποσοστό 56%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσοστό της Apple, της οποίας οι εργαζόμενοι θεώρησαν σωστή την απόφαση της Google με 51%.