Γαλλία και Γερμανία θέλουν να βάλουν τέλος στους φορολογικούς παραδείσους της Ευρώπης 

Apple και Google πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους στο έπακρο

Γαλλία και Γερμανία θέλουν να βάλουν τέλος στους φορολογικούς παραδείσους της Ευρώπης

Η Γαλλία και η Γερμανία πρωτοστατούν σε ένα κίνημα ηγετών της Ευρώπης που θέλουν οι τεχνολογικοί γίγαντες όπως Google, Apple, Facebook και Amazon, να πληρώνουν το μερίδιο φόρων που τους αναλογεί χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα φορολογικών παραδείσων στην Ευρωπαϊκή επικράτεια, όπως συμβαίνει τώρα με την Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο.

Η Ευρώπη πρέπει να μάθει να προστατεύει τα οικονομικά της συμφέροντα πιο αποτελεσματικά – αυτό κάνει η Κίνα, αυτό κάνουν οι ΗΠΑ. Δεν μπορείς να ωφεληθείς επιχειρηματικά στη Γαλλία ή στην Ευρώπη χωρίς να πληρώνεις τους φόρους που άλλες εταιρίες – Γαλλικές ή Ευρωπαϊκές – πληρώνουν.

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες συνηθίζουν να ανοίγουν τα Ευρωπαϊκά γραφεία τους σε χώρες με εξαιρετικά χαμηλή φορολογία, όπως Ιρλανδία και Λουξεμβούργο, εκμεταλλευόμενες τη νομοθεσία για να ελαχιστοποιήσουν τους καταβαλλόμενους φόρους. Αυτό τις έχει οδηγήσει αρκετές φορές στα δικαστήρια, όπου για παράδειγμα πριν από λίγο καιρό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέταξε την Google να πληρώσει το ποσό ρεκόρ των €2.4 δισεκατομμυρίων.

Το Σεπτέμβριο θα συζητηθούν νέοι φορολογικοί νόμοι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο το 25% φόρου για τις τεχνολογικές εταιρίες, ποσοστό το οποίο θα πρέπει να εφαρμόσουν όλες οι χώρες της Ευρώπης.

4 σχολιο(α)