Το νέο Apple TV ίσως να υποστηρίζει 4K και HDR

Και 4K περιεχόμενο στο iTunes
07 Αυγούστου 2017 15:12
Το νέο Apple TV ίσως να υποστηρίζει 4K και HDR

Η μόδα του 4K και του HDR φαίνεται να σταθεροποιείται μέσω του διαρκώς αυξανόμενου ποσού συσκευών, πλατφορμών, υπηρεσιών, μέσων καταγραφής και μέσων αναπαραγωγής που κατακλύζουν την αγορά. Φήμες λοιπόν εδώ και καιρό θέλουν την επερχόμενη έκδοση του Apple TV να φέρει υποστήριξη 4K εξόδου, τώρα που άλλες φήμες δεικνύουν την ύπαρξη 4Κ βίντεο-περιεχομένου στο iTunes.

Ο Guilherme Rambo, μετά την αποκάλυψη του HomePod firmware φαίνεται να έστρεψε την προσοχή του σε αναφορές που κάνουν λόγο και για HDR υποστήριξη, τόσο υπό τη μορφή των προτύπων HDR10, Dolby Vision, αλλά και του HLG στο νέο Apple TV. Ενώ το Roku έχει δυνατότητα αναπαραγωγής 4K HDR εδώ και έναν χρόνο (βλ. HDR10), η υποστήριξη όλων των γνωστών προτύπων HDR από την Apple αποτελεί σίγουρα ένα μεγάλο ατού έναντι του ανταγωνισμού της.

Παράλληλα, κομμάτια του κώδικα φέρουν αναφορές σχετικά με κάποια συσκευή υπό την κωδική ονομασία 'Gizmo' (ΣτΜ: Apple Watch), σχετικά με την ύπαρξη σε αυτήν θέσης SIM για σύνδεση σε κινητά δίκτυα. Μέχρι τις φθινοπωρινές ανακοινώσεις της εταιρίας τίποτα δεν είναι σίγουρο.