Οι hackers άδειασαν τους λογαριασμούς του WannaCry

Λεία αξίας 140 χιλιάδων ευρώ
05 Αυγούστου 2017 09:37
Οι hackers άδειασαν τους λογαριασμούς του WannaCry

Ενώ η μεγάλη επίθεση του WannaCry κοντεύει να ξεχαστεί από το κοινό καθώς δεν υπήρξαν άλλα κρούσματα, το άδειασμα τον λογαριασμών από τους υπεύθυνους εγκληματίες, τραβά ξανά την προσοχή.

Η απερισκεψία των hackers να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες διευθύνσεις για τις καταθέσεις των λύτρων έκανε πολύ εύκολη την δουλειά του δημοσιογράφου Keith Collins, καθώς και των αρχών, αφού το μόνο που είχαν να κάνουν για να ακολουθήσουν τις κινήσεις τους ήταν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα παρακολούθησης συναλλαγών των συγκεκριμένων λογαριασμών. Έτσι μέσα από τον λογαριασμό Twitter του προγράμματος μαθαίνουμε πως έγιναν πολλαπλές αναλήψεις από τους επίμαχους λογαριασμούς συνολικής αξίας 52.19 BTC, που με την σημερινή ισοτιμία υπολογίζεται περίπου στα 140 χιλιάδες ευρώ.

Αν και επισήμως κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση του WannaCry, η NSA άφησε να εννοηθεί πως έχει πληροφορίες που ενοχοποιούν τη Βόρεια Κορέα, κάτι που και οι Βρετανικές αρχές είχαν δηλώσει όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο.