Google: Αποκαλύφθηκε προσφορά $30 δις για Snapchat

Η συμφωνία "βρήκε τοίχο" λίγο πριν την εισαγωγή στο χρηματιστήριο
04 Αυγούστου 2017 14:21
Google: Αποκαλύφθηκε προσφορά $30 δις για Snapchat

Η Snap Inc, η εταιρία που βρίσκεται πίσω από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Snapchat, μετά την τελευταία δημοσιοποιημένη προσφορά που είχε δεχθεί από το Facebook για εξαγορά με 3 δισεκατομμύρια δολάρια φαίνεται να δέχθηκε και μια δεύτερη από την Google στις αρχές του 2016 για το γιγάντιο ποσό των $30 δις, χωρίς να αποκαλύπτεται κάτι επίσημα στον Τύπο μέχρι τώρα.

Με πληροφορίες που πηγάζουν μέσα από τη Google, η συμφωνία δεν έκλεισε και ούτε πρόκειται αφού οι επικεφαλής της εταιρίας δε δέχτηκαν το προσφερόμενο ποσό, με ελπίδες ότι η αξιολόγηση της εταιρίας για την δημοσιοποίηση των μετοχών θα έδειχνε ότι άξιζε πολλά περισσότερα.

Η εταιρία μπόρεσε να μαζέψει $20 δις σε ιδιωτικές επενδύσεις ενώ αξιολογήθηκε στα $24 δις. Η πορεία της Snap Inc από τότε θεωρείται πολύ πτωτική αφού η τιμή της μετοχής έχει πέσει στα $12.5 κάτι που σημαίνει ότι η άξια της εταιρίας κυμαίνεται στα 14 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εισαγωγή της Snap Inc στο χρηματιστήριο ήταν μια από τις πιο πολυαναμενόμενες και πολλά υποσχόμενες εισαγωγές εταιριών, φαίνεται όμως πως το ρίσκο της απόρριψης της προσφοράς της Google δεν απέδωσε.