Συνεργασία DJI και 3D Robotics για επαγγελματικές εφαρμογές

Τα drones αρχίζουν να ενηλικιώνονται
02 Αυγούστου 2017 07:47
Συνεργασία DJI και 3D Robotics για επαγγελματικές εφαρμογές

Η DJI δεν έχει κρύψει τη θέλησή της να προσφέρει drones που δεν απευθύνονται μόνο σε χομπίστες. Υπάρχουν επαγγελματικές εφαρμογές τους στην φωτογραφία και την βιντεογραφία, ενώ έχουμε ήδη δει εφαρμογές για επιθεωρήσεις στον κατασκευαστικό τομέα. Η DJI θέλει να πάει ένα ακόμα βήμα παραπέρα τις εμπορικές δυνατότητες των drones. Για αυτό το λόγο συνεργάζεται με την 3D Robotics. Συγκεκριμένα, η ήδη υπάρχουσα Enterprise Drone Platform της 3DR, θα ενσωματωθεί στα drones της DJI και θα προσφέρει Site Scan σύστημα για εφαρμογές ακόμα και του βιομηχανικού τομέα.

Τα drones της DJI θα λειτουργούν άψογα με το Site Scan, συμπεριλαμβανομένων των αυτόνομων flight modes, multi-engine cloud processing και της σουίτας των εργαλείων σχεδιασμένων για τον τομέα των κατασκευών, όπως πραγματοποιώντας τοπογραφικές έρευνες, υπολογίζοντας όγκους, μετρώντας αποθέματα, εξάγοντας Autodesk αρχεία και πολλά ακόμα.

Γενικά, με τη νέα συνεργασία, τα drones της DJI θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα μεγάλο εύρος επαγγελματικών εφαρμογών, καταγράφοντας, αποθηκεύοντας και αναλύοντας τεράστιο όγκο δεδομένων. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να αφήνει αδιάφορο το μέσο καταναλωτή, τέτοιου είδους εφαρμογές όμως αποδεικνύουν πως η αγορά των drones αρχίζει να ωριμάζει και πως οποιεσδήποτε εξελίξεις στην τεχνολογία αυτού του τομέα θα έχουν άμεσες θετικές επιπτώσεις στο τελικό προϊόν που απευθύνεται στον απλό χρήστη.

Tags: