Τέλος τα iPod Nano και Shuffle

Δυο συσκευές εκτός τόπου και χρόνου
28 Ιουλίου 2017 17:17
Τέλος τα iPod Nano και Shuffle

Δυο συσκευές που μεγάλωσαν γενιές ανθρώπων μας αποχαιρετούν όσο τα αποθέματα τους τελειώνουν από τα ράφια των καταστημάτων αφού η κατασκευάστρια εταιρία Apple, πήρε την απόφαση να τα αποσύρει για πάντα. Αν και το θέμα δεν πήρε μεγάλη δημοσιότητα, τα προϊόντα εξαφανίστηκαν από τον ιστότοπο της εταιρίας.

Και τα δυο MP3 Players είχαν να λάβουν κάποια ανανέωση από το 2012, καθώς η πιο πρόσφατη αλλαγή που έγινε στην σειρά προϊόντων iPod ήταν του Touch το 2015. Σε μια εποχή που η πλειοψηφία του κοινού χρησιμοποιεί τα κινητά τηλέφωνα ως μέσα αναπαραγωγής, η αγορά των συσκευών αυτών έχει περιοριστεί πολύ. Ωστόσο πολύ σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η αποξένωση των χρηστών από την τοπική αναπαραγωγή μουσικών αρχείων αφού προτιμούν τις streaming υπηρεσίες. Όλο αυτό έκανε τα Nano και Shuffle, players πολύ ακριβούς για τις δυνατότητες τις οποίες προσέφεραν.

Με την “απλοποίηση”της σειράς, όπως ονόμασε η εταιρία την κίνηση αυτή, πλέον το μόνο iPod που θα είναι διαθέσιμο είναι το Touch το οποίο λόγω αυτής της απρόσμενης διακοπής των μικρότερων αδελφών του θα παράγεται σε χωρητικότητες 32GB, αντί 16GB και 128GB αντί των 64GB.

Tags: