Το YouTube RED και Google Play Music ενώνονται

Η Google επιβεβαιώνει
28 Ιουλίου 2017 14:16
Το YouTube RED και Google Play Music ενώνονται

Η Google έχει την τάση να δημιουργεί ανταγωνιστικές μεταξύ τους εφαρμογές, όπως ο ορμαθός messaging clients που έχει παρουσιάσει μέσα στα χρόνια. Αυτήν τη φορά όμως πρόκειται να ενώσει δυο υπηρεσίες της. Λόγος για τα YouTube RED και Google Play Music.

Ο επικεφαλής του YouTube, Lyor Cohen, κατά την ομιλία του στο New Music Seminar που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη, εξήγησε το γιατί μια τέτοια ένωση πρέπει να γίνει, αναφερόμενος σε όλα εκείνα που έχει να προσφέρει η ενοποίηση των δύο υπηρεσιών. Το οικοσύστημα της μουσικής που προσφέρει η Google είναι αρκετά περίπλοκο, από τη μία ένα μέσο προβολής Original Content και από την άλλη η τυπική Music Streaming υπηρεσία. Είναι δυο διαφορετικές πλατφόρμες, με τελείως διαφορετικό κοινό, με εξαίρεση να αποτελεί η συνεργασία του YouTube με το VEVO. Μόνος συνδετικός κρίκος το ότι το subscription στο Google Play Music περιλαμβάνει συνδρομή και στο YouTube RED και αντίστροφα.

Δεν υπήρξε κάποια αναφορά σχετικά με την ένωση και των εφαρμογών, κάτι σχετικά απίθανο. Πιθανόν η όλη διαδικασία της "ενοποίησης" να είναι απλά ένα μεγάλο rebranding των συνδρομητικών υπηρεσιών. Η Google προέβη αργότερα σε δήλωση στο The Verge για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Η μουσική είναι πολύ σημαντική για την Google και γι’αυτό αξιολογούμε το πώς μπορούμε να συνδυάσουμε τις μουσικές μας επιλογές για να παραδώσουμε το καλύτερο δυνατό προϊόν στους χρήστες μας, στους μουσικούς συνεργάτες μας και στους καλλιτέχνες. Τίποτα δε θα αλλάξει για τους χρήστες σήμερα και θα προειδοποιήσουμε εγκαίρως πριν γίνει η οποιαδήποτε αλλαγή.