Έτοιμα για δοκιμές τα railguns του Αμερικανικού Ναυτικού

Δεν ενσωματώνονται σε σκάφη ακόμα
26 Ιουλίου 2017 07:35
Έτοιμα για δοκιμές τα railguns του Αμερικανικού Ναυτικού

Οι δοκιμές όπλων που εκτοξεύουν βλήματα σε υψηλές ταχύτητες χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνήτες αντί για εκρηκτικό προωθητικό υλικό, πραγματοποιούνται στο Αμερικανικό Ναυτικό από το 2012. Ήρθε η στιγμή όμως να βγουν από το εργαστήριο και να δοκιμαστούν σε εξωτερικούς χώρους. Τα railguns μπορεί να μην είναι έτοιμα να εγκατασταθούν σε πλοία ακόμα, αλλά οι πρώτες  δοκιμές στην ξηρά στέφθηκαν από επιτυχία.

Όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου το Office of Naval Research των ΗΠΑ, το όπλο κατάφερε επαναλαμβανόμενες ριπές, αυξάνοντας ουσιαστικά τον αριθμό βολών ανά λεπτό και την ισχύ τους. Η ισχύς με την οποία το βλήμα χτυπά το στόχο αναμένεται να φτάσει μέχρι το τέλος του έτους τα 32 megajoules, η οποία παρομοιάζεται με 32 αυτοκίνητα του ενός τόνου να χτυπούν το στόχο με ταχύτητα 260χλμ/ώρα. Η ακτίνα δράσης θα είναι τα 110 ναυτικά μίλια και θα μπορεί να εκτοξεύει 10 βλήματα το λεπτό.

Άγνωστο παραμένει πότε θα εγκατασταθούν σε πλοία, βασικοί υποψήφιοι πάντως είναι τα νέα stealth αντιτορπιλικά κλάσης Zumwalt.

Tags: