Αυξάνονται τα έσοδα της Alphabet για το δεύτερο τρίμηνο 2017

Κάθε χρόνο και καλύτερα
25 Ιουλίου 2017 16:57
Αυξάνονται τα έσοδα της Alphabet για το δεύτερο τρίμηνο 2017

Όπως κάθε οικονομικό τρίμηνο που περνάει η Alphabet, μητέρα του κολοσσού Google και πολλών άλλων εταιριών νέων τεχνολογιών, δημοσιεύει οικονομική αναφορά με στόχο την καλύτερη σχέση με τους μετόχους της. Αναμφισβήτητα η Alphabet είναι μια από τις πιο μεγάλες εταιρίες στον κλάδο με πολλές ροές εσόδων ενώ έχει αποδείξει ότι μπορεί να πετυχαίνει τον στόχο της ανοδικής πορείας κάθε χρόνο.

Για το Q2 2017, η Alphabet δηλώνει έσοδα ύψους $26 δισεκατομμυρίων, ποσό με 21% αύξηση από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Κύρια πηγή εσόδων για την Alphabet και κατ' επέκταση την Google, είναι το διαφημιστικό δίκτυο που έχουν δημιουργήσει μέσα από τις πλατφόρμες της μηχανής αναζήτησης, Android και YouTube, το οποίο απέφερε συνολικά έσοδα $22.7 δις, δηλαδή το 87.3% ολόκληρου του Q2.

Ο τομέας “Other Bets” της εταιρίας, διαχειρίζεται τα πιο απαιτητικά projects του οργανισμού και κατάφερε να αναφέρει έσοδα 248 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην ανακοίνωση ο CFO της Alphabet, Ruth Porat, δήλωσε:

Καταφέραμε να έχουμε ισχυρή ανάπτυξη με μεγάλη βασική δύναμη, ενώ παράλληλα επενδύουμε σε νέες υποσχόμενες πηγές εσόδων.

Ο Porat, στο θέμα των εσόδων, υπογράμμισε πως οι προσπάθειες τις εταιρίες στον τομέα του υλικού είναι αυτές που μελλοντικά θα αποδώσουν, αναφερόμενος στα Google Home και Google WiFi ενώ ανοδικές είναι οι πορείες των Cloud και Play.