Το Pixel XL 2 της Google θα έρχεται εξοπλισμένο με τον Snapdragon 836;

Αρκετά πιο διαφοροποιημένα τα δυο μοντέλα μεταξύ τους φέτος
24 Ιουλίου 2017 14:04
Το Pixel XL 2 της Google θα έρχεται εξοπλισμένο με τον Snapdragon 836;

Τα Pixel και Pixel XL της Google, αποτελούν την προσπάθεια της εταιρίας να αποκτήσει μερίδιο στη high-end πίτα των κινητών τηλεφώνων. Η ειδοποιός διαφορά που φέρουν εν συγκρίσει με τις άλλες ναυαρχίδες της αγοράς, είναι πως προσφέρουν την πιο bloatware-free Android εμπειρία, καθότι software και hardware τα επιμελείται η ίδια, αποκτώντας έτσι την "ταμπέλα" ως η μόνη -επί ίσοις όροις- αντίπαλος της Apple. Βέβαια αυτό έρχεται με κάποιο καθόλου ευκαταφρόνητο κόστος.

H πρώτη υλοποίηση της εταιρίας που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2016 αποτέλεσε ένα εκ' των καλυτέρων κινητών της αγοράς για αρκετούς μήνες, με τη Verizon μόνο να έχει πουλήσει κατά προσέγγιση περίπου 2.000.000 συσκευές. Η ανάγκη μιας δεύτερης προσέγγισης ήταν αναγκαία, καθότι το πόρισμα απεφάνθη μεγαλύτερη εκ' των προσδοκιών ζήτηση. Όπως με κάθε πολυαναμενόμενο προϊόν, έτσι και τα Pixel 2 και Pixel XL 2 οι φήμες "οργιάζουν", με ένα μεγάλο πλήθος αυτών να πραγματεύονται την οθόνη του, λόγω της τάσης της εποχής να αλλάξει αναλογίες και να εξαφανίσει τα περιθώρια, ένα μεγαλύτερο "χάσμα" διαφοροποίησης χαρακτηριστικών μεταξύ των δυο συσκευών, καθώς και την ύπαρξη ευαίσθητων στην πίεση πλαισίων (αριστερά και δεξιά της συσκευής) ακριβώς όπως και στο U11 της HTC.



Οι νέες φήμες θέλουν το κινητό να έρχεται εξοπλισμένο με τον Snapdragon 836 SoC, αποτελώντας μάλιστα το πρώτο κινητό της αγοράς που θα κυκλοφορήσει με αυτόν. Παρά το ότι τα benchmark που έχουν διαρρεύσει παρουσιάζουν την XL συσκευή με τον Snapdragon 835, o 836 δεν είναι παρά μια αναθεώρηση του πρώτου με μεγαλύτερη συχνότητα λειτουργίας σε επεξεργαστή (Kryo 280) και κάρτα γραφικών (Adreno 540), αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως η γενικότερη ονομασία του ως μοντέλο σε διάφορα alpha/beta benchmarks μπορεί να επιτρέπει κάποιου είδους ταύτιση με τον προκάτοχο του.

Η κυκλοφορία τους αναμένεται τον Οκτώβρη του έτους, χωρίς βέβαια αυτό να έχει επιβεβαιωθεί από την Google.