Η Apple ακυρώνει όλες τις ad-blocking και VPN εφαρμογές του App Store

Οι blockers του Safari δε διατρέχουν κίνδυνο
18 Ιουλίου 2017 15:06
Η Apple ακυρώνει όλες τις ad-blocking και VPN εφαρμογές του App Store

Πάρα πολλές σημαντικές και δημοφιλείς εφαρμογές που προσφέρουν υπηρεσίες VPN και ad-blocking, "ακυρώθηκαν" χτες από το App Store των iOS συσκευών της Apple. Λόγος όπως αναφέρει η ίδια, η μη συμμόρφωση τους με την πολιτική και τους κανονισμούς του App Store.

Συγκεκριμένα, στο 4.2.1 κομμάτι των κατευθυντήριων γραμμών για προγραμματιστές, αναφέρεται το εξής: "Οι εφαρμογές πρέπει να κάνουν χρήση κάποιου API και framework για τους επιδιωκόμενους σκοπούς τους και να υποδεικνύουν αυτήν την ενσωμάτωση εντός της περιγραφής της εφαρμογής τους."

Το ότι ακυρώθηκαν όμως δεν σημαίνει πως διαγράφηκαν κιόλας, καθότι εφαρμογές όπως το Adblock και Weblock εξακολουθούν να έχουν την θέση τους στο Store, με την ειδοποιό διαφορά όμως πως πλέον δεν επιτρέπεται καμία περαιτέρω αναβάθμισή τους. Αν και οι συγκριμένες κατευθυντήριες γραμμές και πολιτικές υπάρχουν καιρό στο Store, είναι άγνωστο το γιατί η εταιρία αποφάσισε τώρα να τις "κυνηγήσει". Παρά την ακύρωση τόσων εφαρμογών βέβαια, παραμένουν εκείνες που κάνουν χρήση του Safari Content Blocker API, όπου δεν διατρέχουν κανενός είδους κίνδυνο. Πολύ πιθανό η κίνηση αυτή της εταιρίας να αποτελεί άλλη μια προσπάθεια να οδηγήσει τους καταναλωτές της στην καθολική χρήση του Safari.