Η Google αλλάζει το 2-Step Verification από SMS σε ειδοποίηση

Με πληροφορίες για την απόπειρα εισόδου
18 Ιουλίου 2017 08:01
Η Google αλλάζει το 2-Step Verification από SMS σε ειδοποίηση

Το 2-Step Verification της Google είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, αφού η πρόσβαση του χρήστη επιβεβαιώνεται μέσω τηλεφώνου. Μέχρι τώρα αυτό γινόταν με SMS, ωστόσο η εταιρία θεωρεί πως είναι καλύτερα να μεταβεί σε ειδοποιήσεις στο τηλέφωνο. Υποστηρίζει πως τα SMS και οι κωδικοί μιας χρήσης είναι πιο εύκολοι στόχοι για τους hackers μέσω phishing απατών, ενώ με τις ειδοποιήσεις η πιστοποίηση γίνεται μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης.

Η ανάγκη για ένα SMS κωδικό εξαλείφεται με τη χρήση ενός pop-up notification στη συσκευή του χρήστη, το οποίο του ζητά να επιβεβαιώσει την προσπάθεια εισόδου στο λογαριασμό, δίνοντας ταυτόχρονα και πληροφορίες για την προσπάθεια, όπως η τοποθεσία, η ώρα και το όνομα της συσκευής.

Ξεκινώντας από την επόμενη εβδομάδα, οι χρήστες που έχουν ενεργοποιημένο το 2-Step Verification μέσω SMS θα λάβουν πρόσκληση να δοκιμάσουν το σύστημα των ειδοποιήσεων και έπειτα να επιλέξουν αν θα το κρατήσουν ή όχι. Οι security key χρήστες δε θα επηρεαστούν από αυτή την αλλαγή. Να σημειώσουμε πως για τη χρήση των ειδοποιήσεων χρειάζεται σύνδεση δεδομένων, ενώ οι χρήστες iOS θα πρέπει να έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή Google Search.