Amazon Anytime, το messaging app που θα σκοτώσει όλα τα άλλα;

Σοβαρός ανταγωνισμός για Facebook και Google
17 Ιουλίου 2017 15:53
Amazon Anytime, το messaging app που θα σκοτώσει όλα τα άλλα;

Φήμες θέλουν την μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου στον πλανήτη να κάνει βήματα προς την υλοποιήση εφαρμογής άμεσων μηνυμάτων η οποία θα προσφέρει δυνατότητα κλήσεων ήχου και εικόνας, κρυπτογραφημένα chat rooms αλλά και εφαρμογές διασκέδασης χρηστών.

Συγκεκριμένα, η ανεπίσημη διαρροή έγινε μέσω ενός προγράμματος συλλογής πληροφοριών από χρήστες που η εταιρία είχε δημιουργήσει, με σκοπό να μάθει ποια χαρακτηριστικά είναι σημαντικά στους χρήστες.

Αν και η συγκεκριμένη κίνηση της Amazon θα χαρακτηριστεί από πολλούς εκ των προτέρων ως μια ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια, ειδικοί υποστηρίζουν πως μόνο ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει τα μέσα να σταθεί ως άξιος αντίπαλος απέναντι στις δυο μεγάλες εταιρίες του χώρου, Facebook και Google.

Αυτό γιατί η Amazon τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να αποκτήσει την τεχνογνωσία αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό που θα της επιτρέψουν να φτιάξει μια εξαιρετική πλατφόρμα. Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο υπηρεσιών cloud το οποίο είναι η ραχοκοκαλιά της πλειοψηφίας των ιντερνετικών υπηρεσιών του σήμερα. Αυτή η επένδυση κατάφερε να αποφέρει κέρδη ύψους 12 δις δολαρίων το προηγούμενο έτος, ποσό όχι και τόσο αμελητέο

Μεταξύ άλλων, αναμένεται αυτή η εφαρμογή να μην είναι ένα απλό messaging app. Οι ίδιες φήμες θέλουν τα σχέδια της εταιρίας να στοχεύουν σε κάτι που θα μοιάζει στο WeChat. Μια εφαρμογή αποκλειστικά για τους Ασιατικούς πολιτισμούς, που τους δίνει δυνατότητες από το να καλέσουν ταξί στο δρόμο μέχρι να πληρώσουν τα πάγια του σπιτιού τους.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει επιβεβαιώσει η εταιρία επισήμως, καθώς και δεν έχει παραδεχτεί ότι δουλεύει πάνω σε αυτό το project.

Tags: