Η απάντηση της Κίνας για την απαγόρευση VPN

Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ποιους αφορά ο νόμος
14 Ιουλίου 2017 09:58
Η απάντηση της Κίνας για την απαγόρευση VPN

Λίγο περισσότερο φως στην υπόθεση, που είχαμε αναφέρει τις προηγούμενες μέρες σχετικά με τη VPN απαγόρευση, ρίχνει το κινεζικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφοριακών Τεχνολογιών.

Όπως είχαμε διευκρινίσει, η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει από τη πρώτη μέρα του ερχόμενου Φεβρουαρίου να αναγκάσει του παρόχους τηλεφωνίας και internet να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε VPNs στους πολίτες, με σκοπό να μην έχουν πρόσβαση στο ευρύ διαδίκτυο και τις υπηρεσίες όπως Facebook, YouTube και Twitter που κανονικά απαγορεύονται στη χώρα.

Μετά τον σάλο που δημιούργησε αυτή η είδηση, οι πολίτες καθώς και οι εταιρίες που δρουν στη χώρα φοβήθηκαν για το μέλλον που τους περιμένει.

Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφοριακών Τεχνολογιών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει πως οι εταιρίες που για επαγγελματικούς λόγους κάνουν χρήση VPN, δεν υπόκεινται στον νόμο αυτό. Θα είναι σε θέση να συνεχίσουν την χρήση αυτών μέσα από μισθωμένες τηλεφωνικές γραμμές και μετά από αδειοδότηση τους από την κυβέρνηση. Στη συνέχεια ανέφερε πως ούτε οι οικιακοί χρήστες θα έχουν πρόβλημα με την χρήση της υπηρεσίας καθώς ο νόμος θα μπλοκάρει μόνο μη εγκεκριμένους παρόχους VPN.

Στην ανακοίνωση το υπουργείο δεν ξεκαθαρίζει τι ορίζει τους παρόχους VPN εγκεκριμένους και τι τους μη εγκεκριμένους ωστόσο καθησύχασε μια μεγάλη μερίδα των χρηστών που ήταν οι εταιρίες.