Η Qualcomm εντείνει τον πόλεμο εναντίον της Apple

Ζητά την απαγόρευση εισαγωγών iPhone στις ΗΠΑ
08 Ιουλίου 2017 15:53
Η Qualcomm εντείνει τον πόλεμο εναντίον της Apple

Εδώ και αρκετό καιρό η Qualcomm βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Apple σχετικά με την παραβίαση έξι ευρεσιτεχνιών που αφορούν το baseband modem, το hardware δηλαδή που επιτρέπει την επικοινωνία της συσκευής με κάποιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.



Η πρώτη λοιπόν επιδιώκει την πλήρη απαγόρευση των εισαγωγών iPhone στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, για όλα εκείνα τα μοντέλα που δε φέρουν δικό της εξοπλισμό (βλ. AT&T iPhone 7 και T-Mobile iPhone 7). Αίτημα το οποίο κατέθεσε στη Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου, ενώ κατέθεσε και μήνυση ζητώντας αποζημίωση. Και οι δυο εταιρίες έχουν βρεθεί και πάλι στα δικαστήρια στο παρελθόν για το ίδιο θέμα, σε σημείο που η Apple είχε δώσει οδηγίες στους εταίρους της στο εξωτερικό σχετικά με το να μην καταβάλλουν κάποιο χρηματικό ποσό στην Qualcomm μέχρι να διευθετηθεί το θέμα.

Ελέω της θέσης της Qualcomm ως ο μεγαλύτερος και πιο εξελιγμένος τεχνολογικά κατασκευαστής baseband chips στον κόσμο, θα αποτελούσε πλήγμα η "καταστροφή" των σχέσεων των δυο εταιριών τόσο για την Apple όσο και για το νέο της κινητό.