Ό,τι δεν τηρεί τις "σοσιαλιστικές αρχές" της Κίνας θα κατεβαίνει από το internet

Νέα δέσμη νόμων από την κυβέρνηση
06 Ιουλίου 2017 08:34
Ό,τι δεν τηρεί τις

Ο έλεγχος της κινεζικής κυβέρνησης σε ταινίες, blogs και εκπαιδευτικά sites αυξάνεται, αφού όπως αναφέρει το Reuters, όσα sites δεν τηρούν “τις κύριες σοσιαλιστικές αρχές” θα πρέπει να κλείσουν. Βάσει νόμων της Κίνας, αυτό σημαίνει πως πρέπει να κλείσουν sites με περιεχόμενο την εξάρτηση από τα ναρκωτικά  και την ομοφυλοφιλία.

Στην Κίνα υπάρχει ήδη το “Great Firewall of China” το οποίο μπλοκάρει sites πορνογραφικού και θρησκευτικού περιεχομένου. Ο νέος νόμος ωστόσο στοχεύει περισσότερο το video. Οι κανονισμοί ανακοινώθηκαν και περιλαμβάνουν ταινίες, video clips, ντοκιμαντέρ, αθλητικά, εκπαιδευτικά videos και animated περιεχόμενο. Τα social media θα παρακολουθούνται πιο στενά. Απαγορευμένο περιεχόμενο θεωρείται το προκλητικό θρησκευτικό περιεχόμενο, προσβολές εναντίον της Κίνας, συκοφαντία, βία και τρομοκρατία, τζόγος, κάπνισμα, γεννητικά όργανα, αυνανισμός, πορνεία, ομοφυλοφιλία, χυδαία γλώσσα και άλλα.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει “ένα υγιές και αναμορφωτικό mainstream media περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα διαδίδει τις βασικές σοσιαλιστικές αρχές”.