Bixby: Έλλειψη δεδομένων καθυστερεί περαιτέρω την αγγλική έκδοση

Δυσκολεύονται οι Κορεάτες
05 Ιουλίου 2017 06:51
Bixby: Έλλειψη δεδομένων καθυστερεί περαιτέρω την αγγλική έκδοση

Πάνω από δύο μήνες έχουν περάσει από την κυκλοφορία του Galaxy S8 και ακόμα να ακούσουμε τη φωνή της Bixby, ενός από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου σύμφωνα με τη Samsung. Η ψηφιακή βοηθός μιλά προς το παρόν μόνο Κορεατικά, καθώς δυσκολεύεται ιδιαίτερα με τα Αγγλικά.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Samsung, αυτό οφείλεται στην έλλειψη μεγάλου όγκου δεδομένων που χρειάζεται για να τροφοδοτηθεί το deep learning σύστημα. Το beta testing στις ΗΠΑ απέφερε “μη ικανοποιητικές” απαντήσεις ως τώρα. Ανώνυμες πηγές αναφέρουν πως τα γλωσσικά σύνορα μεταξύ των γραφείων της Samsung στην Κορέα και των γραφείων των ερευνητών στις ΗΠΑ, απλά επιδείνωσαν την κατάσταση, με τις αμερικανικές και κορεατικές ομάδες να μη συνεργάζονται ικανοποιητικά.

Γεγονός παραμένει όμως πως βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, λίγο πριν την ανακοίνωση του Galaxy Note 8 και το υποσχόμενο “killer” χαρακτηριστικό της Samsung, το επίκεντρο της στρατηγικής της για διασυνδεδεμένες Samsung συσκευές βασισμένες στην Bixby, ακόμα δεν είναι έτοιμο για διεθνή χρήση. Με το χρόνο να περνάει, η Samsung θα πρέπει να αναβάλλει και την τυχόν κυκλοφορία συσκευών που βασίζονται στις φωνητικές ικανότητες της Bixby, όπως για παράδειγμα το νέο smart ηχείο που ετοιμάζει.