Ξεκλειδώστε το PC σας με το κινητό

Με την ανανέωση του Samsung Flow
04 Ιουλίου 2017 11:56
Ξεκλειδώστε το PC σας με το κινητό

Το Samsung Flow είναι ένα χαρακτηριστικό που οι χρήστες των συσκευών Samsung TabPro ήδη γνωρίζουν, ωστόσο η εταιρία αποφάσισε να το διαθέσει σε όλα τα συμβατά Windows 10 PCs. Με την ανανεωμένη πλατφόρμα Flow, η Samsung δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να χρησιμοποιεί τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων των τελευταίων συσκευών Galaxy (που διαθέτουν Android Marshmallow ή υψηλότερη έκδοση), για να ξεκλειδώνει τον Windows 10 υπολογιστή του.

Συγκεκριμένα η πλατφόρμα εκμεταλλεύεται το σύστημα Hello της Microsoft και επιτρέπει την πιστοποίηση του χρήστη από την απομακρυσμένη συσκευή. Επίσης το Flow ενεργοποιεί την μεταφορά των ειδοποιήσεων από την κινητή συσκευή στον υπολογιστή καθώς και τη δυνατότητα ενεργοποίησης της λειτουργίας hotspot σε περίπτωση που το PC δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του project, οι σειρές που είναι συμβατές είναι Galaxy S (6/7/8) και Note 5. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν η εταιρία στο μέλλον θα συμπεριλάβει και τις πιο budget σειρές κινητών τηλεφώνων, όπως η Galaxy A, που πληρούν τις προϋποθέσεις υλικού.