Τα Google News σε πιο μινιμαλιστικό ύφος και με fact checking

Στο επίκεντρο τα σημαντικότερα νέα
29 Ιουνίου 2017 05:35
Τα Google News σε πιο μινιμαλιστικό ύφος και με fact checking

Σήμερα η Google ανακοίνωσε και διέθεσε αυτομάτως την ανασχεδιασμένη μορφή της ιστοσελίδας νέων της, Google News. Σύμφωνα με την ίδια, ο νέος σχεδιασμός επικεντρώνεται στις σημαντικότερες εξελίξεις κάθε καρτέλας ειδήσεων, τώρα που εκείνες "βγαίνουν με το κιλό".

"Για να κάνουμε τα Google News πιο προσβάσιμα και εύκολα στο να μπορεί να βρει ο καθένας τις ειδήσεις που τον αφορούν, ανασχεδιάσαμε εξ ολοκλήρου την ιστοσελίδα με επίκεντρο τα δεδομένα, τις διαφορετικές οπτικές γωνίες και τον περισσότερο έλεγχο που έχουν πλέον οι χρήστες."

Στα δεξιά υπάρχει η στήλη κατηγοριών που χωρίζει ως γνωστόν τα νέα στις εξής κατηγορίες: Οι σημαντικότερες, Κόσμος, Αμερική, Εταιρικά, Τεχνολογία, Διασκέδαση, Αθλητικά, Επιστήμη και Υγεία. Ψηλά στο κέντρο μια μπάρα επιτρέπει την επιμέρους ομαδοποίησή κάθε κατηγορίας σε τρεις υποενότητες: Τίτλοι, Τοπικά και Προσωπικά, ενώ την αριστερή μπάρα γεμίζουν ακόμη οι ίδιες γενικού περιεχομένου πληροφορίες (πχ. Καιρός) όπως και πριν.

Η Google για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων, προσθέτει ένα fact checking τμήμα στη δεξιά στήλη των "Headlines", στο οποίο θα προσφέρει τα κορυφαία άρθρα που έχουν επιβεβαιωθεί ως προς την αξιοπιστία τους.

Για την ώρα οι αλλαγές αυτές αφορούν μόνο το site νέων Αμερικής. Η ευρεία παγκόσμια διάθεση θα ξεκινήσει σταδιακά.