Η Amazon πατεντάρει κυψέλη για drones

Θα είναι το κέντρο διανομής σε μια περιοχή
28 Ιουνίου 2017 08:04
Η Amazon πατεντάρει κυψέλη για drones

Τα σχέδια παράδοσης προϊόντων της Amazon με drones δεν είναι άγνωστα, αυτό που παραμένει άγνωστο όμως είναι το σύστημα στο οποίο θα ενσωματωθούν. Η Amazon λοιπόν φαίνεται πως κατευθύνεται σε αυτοματοποιημένα κτίρια τα οποία θα αναλαμβάνουν τη διαλογή των προϊόντων και τη φιλοξενία drones με τα οποία θα παραδίδονται προϊόντα σε κοντινές αποστάσεις μέσα σε μια πόλη.

Σύμφωνα με την πατέντα που κατέθεσε η εταιρία, σκοπεύει να κατασκευάσει κτίρια στα οποία τα drones θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, παραδίδοντας τις παραγγελίες και έπειτα επιστρέφοντας σε αυτό. Μάλιστα προβλέπεται και η χρήση ρομπότ ως βοηθητική στους ανθρώπους υπαλλήλους που θα αναλαμβάνουν τις παραγγελίες.

Για να αποφευχθεί τυχόν είσοδος μη εξουσιοδοτημένου drone στο κτίριο, οι θύρες προσγείωσης και απογείωσης θα είναι κλειδωμένες και θα ανοίγουν μόνο για τα drones της Amazon, τα οποία θα αναγνωρίζουν μέσω ασύρματης επικοινωνίας.

Το αν θα δούμε κάποια μέρα ένα τέτοιο κτίριο παραμένει άγνωστο μιας και οι πατέντες δεν εγγυώνται τη βιωσιμότητα του project, σίγουρα παίρνουμε όμως μια ιδέα για τα σχέδια της Amazon.