Τα malware στο Mac OS αυξάνονται και πληθύνονται

Αναφέρει η McAfee σε έρευνα της
26 Ιουνίου 2017 17:39
Τα malware στο Mac OS αυξάνονται και πληθύνονται

Παρά τη λανθασμένη εντύπωση που έχει ο περισσότερος κόσμος, ότι το Mac OS ως λειτουργικό είναι άτρωτο μπροστά σε χτυπήματα ιών και επιθέσεων malware, δεν είναι παρά η έλλειψη ενδιαφέροντος από την "κοινότητα" δημιουργίας τους που τους επέτρεπε το χαρακτηρισμό αυτό.

Μια τελευταία έρευνα της McAfee δηλώνει πως με την σταθερή εξέλιξη της πλατφόρμας, υπήρχε παράλληλα και μια εκθετική αύξηση των malware που μπορούσαν να επιτεθούν σε υπολογιστές της Apple. Ξεκινώντας το 2015 με πρακτικά μετρημένες στα δάχτυλα περιπτώσεις, βρισκόμαστε μόλις δύο χρόνια μετά με το πλήθος των malware να έχει ξεπεράσει τα 700.000.

Τόσο η αύξηση των χρηστών της πλατφόρμας, όσο και το ότι τα ίδια έχουν αρχίσει να γίνονται πιο ευέλικτα, σε συνεργασία με τη "μόδα" των adware, στάθηκαν η κινητήριος δύναμη πίσω από αυτήν την ραγδαία αύξηση. Αν βέβαια αυτός ο αριθμός σας φαίνεται μεγάλος τότε σας προτείνουμε να μη διαβάσετε την επόμενη γραμμή.

Στην ίδια περίοδο χρόνου και κάτω από τις ίδιες δοκιμές, η εταιρία ανακάλυψε περίπου 700.000.000 malware που έχουν δομηθεί με στόχο την πλατφόρμα των Windows.