Επίθεση hacking στο Βρετανικό Κοινοβούλιο

Ειδικοί ρίχνουν ευθύνες σε Ρώσους hackers
26 Ιουνίου 2017 12:49
Επίθεση hacking στο Βρετανικό Κοινοβούλιο

Κατά ριπάς οι ηλεκτρονικές επιθέσεις στη Βρετανία τον τελευταίο καιρό, αφού δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την κρίση του βρετανικού νοσοκομειακού δικτύου που προκάλεσε το ransomware WannaCry.

Από την Παρασκευή, κατά τα λεγόμενα βουλευτών του κοινοβουλίου, βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα πρόσβασης σε λογαριασμούς email μελών αλλά και άλλων κυβερνητικών προσώπων. Οι ειδικοί ασφαλείας του NCSC (British National Cyber Security Centre) ρίχνουν ευθύνες σε hackers ρωσικής καταγωγής αφού είναι οι ίδιοι που εμπορεύονται κυβερνητικούς κωδικούς πρόσβασης στη μαύρη αγορά.

Αν και δεν έχει δηλωθεί κάποια παραβίαση, οι τεχνικοί έκλεισαν την απομακρυσμένη πρόσβαση στους λογαριασμούς για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο Chris Rennard, μέλος της βουλής, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του λογαριασμού του στο Twitter για αυτή την ενέργεια, ζητώντας από συναδέλφους του να χρησιμοποιήσουν SMS σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η NCSC δηλώνει πως, δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός οι hackers γίνονται όλο και πιο καλοί, ενώ έχουν για “χορηγούς” κράτη και κυβερνήσεις. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να βλέπουμε περισσότερες τέτοιες επιθέσεις.

Tags: