Εντολή Obama για μυστική hacking αποστολή κατά της Ρωσίας

Έκθεση πρώην αξιωματούχου δίνει τις λεπτομέρειες
25 Ιουνίου 2017 11:32
Εντολή Obama για μυστική hacking αποστολή κατά της Ρωσίας

Δημοσίευμα της Washington Post θέλει των πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama, σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίας ασφάλειας για την υλοποίηση ενός μακροσκελούς σχεδίου του οποίου αποτέλεσμα θα ήταν η εγκατάσταση backdoors σε δίκτυα της Ρωσικής κυβέρνησης, έτσι ώστε σε περίπτωση απειλής να τους έκαναν μεγάλη ζημιά.

Βάσει των λεγομένων του πρώην αξιωματούχου, το επιτελείο του Προέδρου καθώς και πολλοί υψηλόβαθμοι των υπηρεσιών, είχαν διεξάγει τουλάχιστον τέσσερις συναντήσεις με τους Ρώσους ομολόγους τους με θέμα τις προσπάθειες hacking της Ρωσικής κυβέρνησης εναντίων των ΗΠΑ. Επίσης, σε ακόμη μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος ο Πρόεδρος έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα, μέσω ενός ασφαλούς διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των χωρών. Η Ρωσική κυβέρνηση όπως και ο πρόεδρος της χώρας, Vladimir Putin δεν αποδέχτηκαν καμία από τις κατηγορίες.

Η νίκη του Donald Trump στις αμερικανικές εκλογές ήταν έκπληξη τόσο για το επιτελείο όσο και για τον ίδιο τον Πρόεδρο, Barack Obama. Τότε, κατά την αναφορά της δημοσίευσης, ήταν που πήρε την απόφαση ο Obama να ξεκινήσει τη μυστική αποστολή.

Μεταξύ της εντολής του για την εκκίνηση της προσπάθειας εμφύτευσης backdoors στα Ρωσικά δίκτυα, ο Πρόεδρος διεξήγαγε έρευνα για το πόση ήταν η επιρροή των hack, που έκαναν οι Ρώσοι.

Οι πληροφορίες λένε πως ο Obama δεν είχε αρκετό χρόνο ώστε να δει την πλήρη υλοποίηση του σχεδίου του, αφού η διαδικασία της εμφύτευσης θα έπαιρνε αρκετούς μήνες. Ωστόσο, το σχέδιο βρίσκεται ακόμα σε εφαρμογή, διότι για να σταματήσει θα έπρεπε να δοθεί εντολή από τον νυν Πρόεδρο Donald Trump, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει.