Ρωσική εταιρία προσφέρει mods για drones της DJI

Μπορούν να παραβιάσουν ακόμα και τις no-fly ζώνες
22 Ιουνίου 2017 12:50
Ρωσική εταιρία προσφέρει mods για drones της DJI

Η ρωσικής καταγωγής εταιρία, Coptersafe, ειδικεύεται στο να κατασκευάζει και να πουλάει ειδικά mods για τα drone της DJI.

Ως γνωστόν, η δεύτερη συμμορφώνεται με το νομοθετικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, που ορίζει πως πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα όρια ανώτατης ταχύτητας και ύψους, καθώς ακόμη απαγορεύει ολοκληρωτικά τις πτήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές. Έτσι το drone αυτόματα περιορίζεται στους εκάστοτε κανόνες εναέριας κυκλοφορίας της περιοχής που βρίσκεται ο χρήστης.

Αυτούς τους φραγμούς έρχεται να σπάσει η Coptersafe (κάπως ειρωνικά) προσφέροντας ειδικά mods τόσο σε hardware όσο και software επίπεδο, με τις τιμές των οποίων να κυμαίνονται γύρω στα $350 δολάρια έκαστο.

Κάποια αφαιρούν το όριο ταχύτητας, άλλα το όριο ύψους, ενώ άλλα μπερδεύουν το GPS δίνοντας στο drone τη δυνατότητα να πετάξει ακόμη και σε περιοχές που απαγορεύεται πλήρως η πτήση.

Ακόμη παραμένει άγνωστο το πως θα αντιδράσει η αμερικανική κυβέρνηση σε αυτά ή το αν και κατά πόσο θα χρησιμοποιηθούν συνετά χωρίς να δημιουργήσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα (βλ. Πτήση πλησίον αερολιμένα, κ.α.).

Πηγή: Motherboard