OnePlus 5...επιτέλους

Η επίσημη παρουσίαση από την εταιρία
20 Ιουνίου 2017 16:39
OnePlus 5...επιτέλους

Μετά από μακρά περίοδο με leaks και φήμες…αλά Samsung, η OnePlus αποκάλυψε επιτέλους και επίσημα το OnePlus 5, τη νέα της ναυαρχίδα. Η παρουσίαση περισσότερο επιβεβαίωσε τις φήμες και έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, παρά εξέπληξε με κάποιο στοιχείο που δεν ξέραμε.

Πιο αναλυτικά λοιπόν, το σώμα είναι αρκετά λεπτό, μόλις 7.25mm με στρογγυλεμένες άκρες. Οι κεραίες έχουν τοποθετηθεί στην κορυφή και στο κάτω μέρος για τη μικρότερη δυνατή “εισβολή” στο design της συσκευής. Μιλώντας για design, η OnePlus δεν ακολούθησε το trend της εποχής για bezelless οθόνες και κράτησε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο εμπρόσθιο μέρος της συσκευής μαζί με τα capacitive πλήκτρα.

Το OnePlus 5 έχει δώσει μεγάλη προσοχή στην κάμερα πλέον και έρχεται με dual-camera διάταξη, μία 16MP (24mm) η οποία υποστηρίζεται από μια ακόμα 20MP (40mm) για βάθος πεδίου. Διαθέτει f/1.7 αλλά έχει χάσει την οπτική σταθεροποίηση. Το auto focus έρχεται βελτιωμένο κατά 40% με το “fast af” μηχανισμό επειδή χρησιμοποιεί και τους δύο αισθητήρες. Το Portrait Mode του iPhone 7 Plus έρχεται και εδώ, δίνοντας ένα πεντακάθαρο αντικείμενο στο προσκήνιο με πολύ θολωμένο background. Η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 16MP.

Στον επεξεργαστή αναμενόμενα έχουμε τον Snapdragon 835, η οθόνη των 5.5 ιντσών είναι 1080p ανάλυσης και έχει τη standard 16:9 αναλογία. Υπάρχουν δύο εκδόσεις του τηλεφώνου, μία με 6GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου και 8GB RAM με 128GB αποθηκευτικού χώρου. Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στον αποθηκευτικό χώρο είναι η ταχύτατη UFS 2.1, ενώ η RAM είναι LPDDR4X.

Το OnePlus 5 έχει τελικά headphone jack, το οποίο τοποθετήθηκε στο κάτω μέρος της συσκευής. Η μπαταρία είναι 3.300mAh, ενώ η OnePlus συνεχίζει να κρατά τα σκήπτρα της ταχύτερης φόρτισης στην αγορά με το Dash Charge. Η εταιρία μάλιστα έχει ως moto το “1 ημέρα χρήσης με 30 λεπτά φόρτισης”. Στο λογισμικό έχουμε Android 7.1 Nougat με το OxygenOS που βρίσκαμε στο OnePlus 3T, με την προσθήκη όμως μερικών χαρακτηριστικών όπως Reading Mode, Night Mode και άλλα.

Η τιμή τελικά για την Ευρώπη ορίστηκε στα €499 για την έκδοση των 6GB RAM και €559 για την έκδοση των 8GB RAM, ενώ είναι άμεσα διαθέσιμο για προπαραγγελία στο www.oneplus.net. Η διάθεσή του θα ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου και θα προσφέρεται στα χρώματα Midnight Black και Slate Gray.