Η Amazon θα μπλοκάρει την αναζήτηση τιμών online

Όταν βρίσκεστε στα καταστήματά της
19 Ιουνίου 2017 07:52
Η Amazon θα μπλοκάρει την αναζήτηση τιμών online

Και ποιος δεν έχει δει ένα προϊόν σε κατάστημα λιανικής και έπειτα έψαξε την τιμή του στο internet για μια πιο συμφέρουσα πρόταση. Κι όμως αυτό ακριβώς θέλει να αποφύγει πλέον η Amazon. Αρκετά ειρωνικό αν το σκεφτεί κανείς, αφού σε πολλές χώρες είναι το νούμερο ένα αποτέλεσμα στις αναζητήσεις προϊόντων.

Η εξαγορά όμως της Whole Foods, μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες super market στις ΗΠΑ, για το αστρονομικό ποσό των $13.7 δισεκατομμυρίων, έρχεται να αλλάξει τα πράγματα. Πλέον η Amazon θα διαθέτει πάνω από 400 φυσικά καταστήματα στις ΗΠΑ και δε θέλει οι πελάτες της να ελέγχουν τις τιμές των προϊόντων online.

Σύμφωνα με την Washington Post, η Amazon έχει πατεντάρει έναν αλγόριθμο με τον οποίο θα αναγνωρίζει αν ο πελάτης που θα είναι συνδεδεμένος στο Wi-Fi των καταστημάτων, προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε σελίδες ανταγωνιστών. Έπειτα θα μπλοκάρει την πρόσβαση σε αυτές τις σελίδες, ή μπορεί να εμποδίζει τον πελάτη από το να αναζητήσει παρόμοια προϊόντα με αυτά του καταστήματος, ή ακόμα και να ανακατευθύνει τον πελάτη στο website της Amazon και σε εγκεκριμένα από την Amazon websites. Το σύστημα θα μπορεί ακόμα και να ειδοποιεί τον πωλητή για να προσεγγίσει άμεσα τον πελάτη και να τον ωθήσει να ολοκληρώσει την αγορά του από το κατάστημα, προσφέροντας κάποιο εκπτωτικό κουπόνι ή προσφορά.

Φυσικά το σύστημα δε θα μπορεί να λειτουργήσει αν ο πελάτης είναι συνδεδεμένος με τα δικά του mobile data. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε το σύστημα σε χρήση, μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά της Whole Foods.