Αναβάθμιση του Galaxy S8 κρύβει τα navigation πλήκτρα 

Και μειώνει τα διαθέσιμα χρώματα της μπάρας

Αναβάθμιση του Galaxy S8 κρύβει τα navigation πλήκτρα

Με τη νέα αναβάθμιση ασφαλείας των Galaxy S8 και S8+ για τον Ιούνιο, έρχονται και μερικές αλλαγές στην μπάρα των navigation πλήκτρων. Πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα τα navigation πλήκτρα να κρύβονται όποτε χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή, για να εκμεταλλευτείτε πλήρως την αναλογία 18.5:9. Τα πλήκτρα επανέρχονται στην οθόνη με ένα tap στη μικρή τελεία στα αριστερά της οθόνης, η οποία θα είναι πάντα διαθέσιμη.

Αν πάλι δε θέλετε καθόλου αυτό το χαρακτηριστικό, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε από τα settings > display > navigation bar > show and hide button. Αρκετοί πιστεύουν πως αυτή η αλλαγή έγινε για να αποφευχθούν φαινόμενα burn-in στην AMOLED οθόνη της συσκευής από το always-on home button.

Ανεξαρτήτως του τι θα κάνετε με τα navigation keys όμως, θα δείτε σημαντικά περιορισμένα τα χρώματα της navigation bar. Από την RGB κλίμακα που υποστήριζε πριν, η Samsung δίνει πλέον μόλις 7 επιλογές χρωμάτων, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μαύρης μπάρας.

Επιπλέον, οι εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν την αναλογία οθόνης του Galaxy S8, θα μπορούν να καταλαμβάνουν όλη την οθόνη με ένα πλήκτρο πάνω από τη navigation bar. Μόλις πατήσετε το “tap here to fill entire screen”, η εφαρμογή θα επανεκιννηθεί σε full screen. Τέλος, έγιναν βελτιώσεις στην ποιότητα των φωτογραφιών στο panorama mode.

Η αναβάθμιση είναι μεγέθους 454.18MB και ξεκίνησε ήδη να διατίθεται στην Ινδία, ενώ αναμένεται και στις υπόλοιπες αγορές σύντομα.

0 σχολια