Πακιστανός καταδικάζεται σε θάνατο για "βλασφημία" στο Facebook

Για πρώτη φορά στη χώρα
13 Ιουνίου 2017 09:25
Πακιστανός καταδικάζεται σε θάνατο για

Ο τριαντάχρονος Taimoor Raza καταδικάστηκε σε θάνατο από τις αρχές του Πακιστάν, για “βλάσφημες” εκφράσεις, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Τα ακριβή λόγια του δεν έγιναν γνωστά, ωστόσο κατηγορήθηκε πως έκανε αρνητικές παρατηρήσεις για θρησκευτικές φιγούρες, μεταξύ των οποίων και ο Προφήτης Μωάμεθ.

Όπως αναφέρει ο Guardian, τα σχόλια προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια συνομιλίας με κυβερνητικό πράκτορα, την ιδιότητα του οποίου αγνοούσε ο Raza.

Η κατάσταση στη χώρα είναι τραγική, με 15 άτομα να συλλαμβάνονται τον τελευταίο χρόνο από το αντιτρομοκρατικό τμήμα του Πακιστάν με τις κατηγορίες βλασφημίας, όπως αναφέρει η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Πακιστάν. Ο Raza όμως είναι ο πρώτος που θα θανατωθεί για αυτό. Μάλιστα η κυβέρνηση του Πακιστάν έστειλε τον προηγούμενο μήνα εκατομμύρια γραπτά μηνύματα, ζητώντας από τους πολίτες να καταγγέλλουν οποιοδήποτε βλασφημία στα social media, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από τις αρχές της χώρας να λάβουν δράση “εναντίον όσων ατιμάζουν το Στρατό του Πακιστάν μέσω social media”.