Άμεση αποδέσμευση χώρου φέρει το iOS 11

Σωτηρία για τα μοντέλα των 16GB
08 Ιουνίου 2017 00:08
Άμεση αποδέσμευση χώρου φέρει το iOS 11

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συσκευές με ελάχιστο αποθηκευτικό χώρο (βλ. μοντέλα των 16GB) έρχεται να αντιμετωπίσει η 11η έκδοση του λειτουργικού iOS με έναν κάπως ασυνήθιστο τρόπο.

Πέρα από τη διαγραφή του ιστορικού, της μνήμης cache, τη μετακίνηση δεδομένων στο iCloud, καθώς και την αυτόματη διαγραφή μηνυμάτων παλαιότερων του ενός έτους, η Apple φέρνει στη συσκευή τη δυνατότητα να διαγράφει αυτόματα εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από ελάχιστα έως και καθόλου, με τη λειτουργία "Offload Unused Apps".



Αν αυτό σας ακούγεται περίεργο, τότε σίγουρα η μέθοδος και τα "μικρά γράμματά" της θα σας λύσουν κάθε απορία. Για την ακρίβεια λοιπόν, οι εφαρμογές που έχουν καιρό να χρησιμοποιηθούν θα διαγράφονται, δε θα συμβαίνει όμως το ίδιο στα δεδομένα τους. Τη θέση του πολύχρωμου εικονιδίου τους παίρνει ένα "γκριζαρισμένο", που υποδηλώνει με αυτόν τον τρόπο τη διαγραφή της εφαρμογής εξαιτίας της έλλειψης χώρου. Σε περίπτωση που ο χρήστης θέλει "πίσω" την εφαρμογή, δεν έχει παρά να κάνει ένα tap στο γκρίζο εικονίδιο και το κατέβασμα/εγκατάστασή της θα ξεκινήσει αυτόματα, προσφέροντας πρόσβαση στις ρυθμίσεις και τα δεδομένα του χρήστη, που είχε ορίσει ή δημιουργήσει πριν τη "σιωπηλή" απεγκατάσταση της.



Το iOS 11 είναι διαθέσιμο ως beta για τους developers, ενώ η γενική διάθεση του έχει δεσμευτεί για το φθινόπωρο του έτους.

Tags: