Η DC και η Google μαθαίνουν στα κορίτσια να προγραμματίζουν

Οι αυριανές σούπερ ηρωίδες των υπολογιστών
03 Ιουνίου 2017 08:30
Η DC και η Google μαθαίνουν στα κορίτσια να προγραμματίζουν

Εδώ και πολύ καιρό η Google έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα με κύριο μέλημα να βοηθάει τα νέα παιδιά στα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό. Με αφορμή την καινούρια ταινία της DC “Wonder Woman”, οι δυο εταιρίες σύναψαν μια συνεργασία όπου σκοπός είναι να εκπαιδεύσουν κορίτσια στον προγραμματισμό.

Ο στόχος δεν είναι τυχαίος, αφού βάσει στατιστικών της Google μόνο το 22% όλων των προγραμματιστών στη βιομηχανία ψηφιακών παιχνιδιών είναι γυναίκες.

Όλο αυτό θα επιτυγχάνεται μέσα από μια πλατφόρμα, σχεδιασμένη να δίνει εντολές στη μαθητευόμενη ως προς τι να κάνει. Ο κώδικας που θα συγγράφουν τα παιδιά θα “βοηθά” την Wonder Woman να επιτύχει στόχους και να αποφεύγει εμπόδια σε ένα animated περιβάλλον το οποίο τρέχει παράλληλα με το πρόγραμμα των παιδιών.

Οι υπεύθυνοι της Google δήλωσαν για το θέμα:

Το Made With Code Initiative έχει ως κύριο σκοπό να βρει τις αυριανές γυναίκες-αρχηγούς και να τους δείξει πως μέσω της κωδικοποίησης μπορούν να επιτύχουν τα όνειρα τους. Έτσι λοιπόν, δημιουργήσαμε αυτή την πλατφόρμα για να μπορέσουν οι μικρές προγραμματίστριες να βάλουν τη γνώση που θα αποκτήσουν μαζί με τις υπόλοιπες σουπερ-δυνάμεις τους.