Είσοδος στην αγορά των 64-Layer NAND SSD για την Western Digital

Μαζί με την SanDisk
30 Μαΐου 2017 11:21
Είσοδος στην αγορά των 64-Layer NAND SSD για την Western Digital

Σε κοινή τους ανακοίνωση εχθές το απόγευμα, η Western Digital μαζί με τη θυγατρική της εταιρία, SanDisk, ανακοίνωσαν τη νέα σειρά προϊόντων τους στην κατηγορία SSD αποθηκευτικού χώρου.
Πρόκειται για την πρώτη τους επαφή με την 64-Layer NAND τύπου μνήμης, που κάνει χρήση της BiCS FLASH, 3D stacking τεχνολογίας, μειώνοντας το κόστος αρκετά. Μια τεχνολογία που είδαμε για πρώτη φορά στον 850 Pro της Samsung, αν και στα 32-Layer.

Οι WD Blue 3D και SanDisk Ultra 3D, όπως θα ονομάζονται τα προϊόντα, θα έρθουν στην αγορά με πανομοιότυπες επιδόσεις. Ο πρώτος, θα κυκλοφορήσει και σε μορφή M.2 2280 πέραν της 3.5" 7mm και απευθύνεται σε «casual» κοινό, ενώ ο δεύτερος σε «enthusiast» και «gamers». Με εύρος χώρου αποθήκευσης που ξεκινάει από τα 250GB και φτάνει τα 2TB, οι εταιρίες υπόσχονται ταχύτητες που φτάνουν τα 560MB/s και 530MB/s, ανάγνωσης και εγγραφής αντίστοιχα.

Η τιμή τους δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αν και η προτεινόμενη προς τους κατασκευαστές είναι τα $99.99 δολάρια με τρία έτη εγγύηση. Η διάθεση τους αναμένεται να ξεκινήσει το τρίτο τετράμηνο του έτους.