Γνωρίστε τον Stan, τον παρκαδόρο ρομπότ

Τέλος στην δυσκολία εύρεσης χώρου στάθμευσης
29 Μαΐου 2017 15:44
Γνωρίστε τον Stan, τον παρκαδόρο ρομπότ

Tη δυσκολία και την ακριβή πληρωμή υπηρεσιών παροχής χώρων στάθμευσης θέλει να σταματήσει η Stanley Robotics.

Έχοντας συγκεντρώσει επιτυχώς το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων από τους επενδυτές της (βλ. Elaia Partners, Bpifrance και Idinvest Partners) βρίσκεται ήδη στο στάδιο της παραγωγής ρομποτικών αμαξιδίων με δυνατότητα ρυμούλκησης ενός αυτοκινήτου, να μετακινούνται στο χώρο του πάρκινγκ και τέλος να το σταθμεύουν πλήρως αυτοματοποιημένα.

Ο Stan όπως ονομάζεται το ρομπότ, θα εκτελεί χρέη παρκαδόρου ξεκινώντας να “εργάζεται” στα μεγαλύτερα αεροδρόμια των ΗΠΑ, όπου μέχρι πρότινος η «τραγική» κατάσταση των χώρων στάθμευσης δε δικαιολογούσε το υπέρογκο ποσό που ζητούσαν για τις υπηρεσίες τους. Ανεκμετάλλευτος χώρος και διπλοπαρκαρίσματα είναι λίγα από τα προβλήματα που συναντούσε κανείς. Ο Stan θα είναι σε θέση να τακτοποιεί το χώρο parking καταφέρνοντας να χωρέσει περισσότερα αμάξια αλλά παράλληλα επιτρέποντας καλύτερη λειτουργικότητα. Κάτι τέτοιο θα γίνεται δυνατό με τον Stan να γνωρίζει για πόσο θα λείψετε, πότε θα γυρίσετε, που μπορεί να διπλοπαρκάρει κ.α.



Για τους δύσπιστους να αναφέρουμε πως ο χώρος στάθμευσης στο Charles-de-Gaulle, αεροδρόμιο του Παρισιού, πλέον λειτουργεί κατ’ αποκλειστικότητα από τα ρομπότ της Stanley.