Άστρο γίνεται μαύρη τρύπα χωρίς το στάδιο της σουπερνόβα
Αυτό που ήξεραν οι αστρονόμοι μέχρι σήμερα είναι πως τα άστρα πρέπει να περάσουν από το στάδιο των υπερκαινοφανών αστέρων ή αλλιώς σουπερνόβα, πριν να καταλήξουν ως μαύρες τρύπες. Φαίνεται όμως πως αυτός ο βίαιος θάνατος δεν είναι πάντα απαραίτητος, αφού εντόπισαν ένα τεράστιο άστρο 22 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά, το οποίο παρέλειψε το βήμα της σουπερνόβα και απλά "έσβησε" σε αυτό που τώρα αποκαλούν "αποτυχημένη σουπερνόβα".
Αποκλείοντας την περίπτωση να πρόκειται για διαστημική σκόνη ή για κάποιο άλλο σώμα που μπλόκαρε το φως του άστρου, οι επιστήμονες του Ohio University ισχυρίζονται τώρα πως περίπου το 10 με 30% των μεγάλων άστρων μπορεί να γίνονται μαύρες τρύπες χωρίς το στάδιο της σουπερνόβα.
Η νέα ανακάλυψη θα βελτιώσει την κατανόησή μας για το σχηματισμό μαύρων τρυπών και θα εξηγήσει εν μέρει το γιατί οι επιστήμονες δε συναντούν αρκετές σουπερνόβα αν κάθε γιγαντιαίο άστρο καταλήγει σε μια τεράστια έκρηξη. Έτσι, οι επιστήμονες στρέφουν πολλά από τα όργανά τους προς αυτή την περιοχή του διαστήματος για να επιβεβαιώσουν τη νέα θεωρία.
Ακολουθήστε το Unboxholics.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics.com σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.