Η τεχνητή νοημοσύνη AlphaGo αποσύρεται μετά το επικό 3-0

Veni, vidi, vici
28 Μαΐου 2017 14:44
Η τεχνητή νοημοσύνη AlphaGo αποσύρεται μετά το επικό 3-0

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο ο τεχνολογικός κολοσσός Google σε συνεργασία με την DeepMind, δημιούργησε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, ικανό να νικήσει τον καλύτερο παίχτη Go στον κόσμο. Ο επίσημος τελικός αγώνας του Ke Jie ενάντια στην AlphaGo πραγματοποιήθηκε χθες στο μεγάλο συνέδριο «Future of Go» που διεξάγεται στην πόλη Wuzhen της Κίνας.

Το τελικό σκορ αυτής της επικής μονομαχίας ήρθε 3-0 υπέρ της εξελιγμένης τεχνητής νοημοσύνης που κατάφερε να κάνει τον καταξιωμένο παίκτη να παραιτηθεί λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Η ομάδα πίσω από την AlphaGo δήλωσε ότι αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας στον οποίο συμμετάσχει και ότι τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τους καθώς το παιχνίδι είναι σχεδόν απρόβλεπτο λόγω του τεράστιου αριθμού πιθανών κινήσεων.

 

Ο Demis Hassabis, συνιδρυτής και co-CEO της DeepMind, δήλωσε:

Η ερευνητική ομάδα πίσω από την AlphaGo θα ρίξει όλη της τη δύναμη και την ενέργεια σε καινούριες και πολύ πιο πολύπλοκες δοκιμασίες, αναπτύσσοντας αλγορίθμους, που ελπίζω μια μέρα να βοηθήσουν ερευνητές και επιστήμονες να λύσουν τα πιο πολύπλοκα προβλήματα του κόσμου. 

Όπως να βρουν θεραπείες για ασθένειες, λύση για την μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας ή και ακόμα να ανακαλύψουν καινούρια επαναστατικά υλικά.

Αν τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης αποδείξουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτά τα αντικείμενα, οι ανακαλύψεις θα είναι πραγματικά τεράστιες.