Πόσο ακριβείς είναι οι αισθητήρες καρδιακών παλμών;

Το Apple Watch στην κορυφή
27 Μαΐου 2017 06:35
Πόσο ακριβείς είναι οι αισθητήρες καρδιακών παλμών;

Τα περισσότερα wearables στον καρπό σήμερα, είτε fitness bands είτε smartwatches, προσφέρουν αισθητήρα καρδιακών παλμών. Πόσο ακριβείς είναι στις μετρήσεις τους όμως και πόσο πρέπει να τα εμπιστευόμαστε; Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το Stanford University, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το Apple Watch μετράει τους παλμούς με τη μεγαλύτερη ακρίβεια από όλα, συμπεριλαμβανομένων του Samsung Gear S2, του Microsoft Band, του Fitbit Surge κ.α. Οι δραστηριότητες περιλάμβαναν περπάτημα, τρέξιμο και ποδηλασία σε χαλαρούς και έντονους ρυθμούς.

Το περιθώριο λάθους του Apple Watch βρισκόταν μόλις στο 2%, ενώ το Gear S2 είχε το μεγαλύτερο ποσοστό απόκλισης στο 6.8%. Με όλες τις υπόλοιπες συσκευές να βρίσκονται ανάμεσα από αυτά τα δύο και αποδεκτό περιθώριο λάθους το 5%, μπορούμε να πούμε πως πλέον οι αισθητήρες καρδιακών παλμών είναι αρκετά αξιόπιστοι.

Να σημειώσουμε πάντως πως στη μέτρηση θερμίδων, το περιθώριο λάθους του Apple Watch έφτασε το 40%, με το Fitbit Surge να έρχεται πρώτο με 27%, αποδεικνύοντας πως η μέτρηση θερμίδων στα wearables είναι απλά ενδεικτική και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βασίζεται η δραστηριότητά σας σε αυτή.