Το Ντουμπάι θέλει ρομποτική αστυνομική δύναμη μέχρι το 2030

Το REEM θα γίνει ο αστυνομικός της γειτονιάς
23 Μαΐου 2017 09:01
Το Ντουμπάι θέλει ρομποτική αστυνομική δύναμη μέχρι το 2030

Αν σας έχουν σταματήσει ποτέ με το αυτοκίνητο για κλήση και καταφέρατε να τη γλιτώσετε επικαλούμενοι την ανθρωπιά του αστυνομικού, μπορείτε να ξεχάσετε αυτές τις μέρες. Η Αστυνομία του Ντουμπάι σκοπεύει να αντικαταστήσει το 25% του έμψυχου δυναμικού της με robots μέχρι το 2030.

Το μοντέλο ονομάζεται REEM και κατασκευάζεται από την ισπανική PAL Robotics. Το REEM έχει ύψος 1.67m και ενώ αρχικά θα εξυπηρετεί ως σταθμός καταγγελιών από πολίτες, υπάρχουν σχέδια για να μετατραπεί σε πλήρως λειτουργικό αστυνομικό όργανο. Ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Έξυπνων Υπηρεσιών της Αστυνομίας του Ντουμπάι δήλωσε στο Gulf News:

Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα smart στην Αστυνομία του Ντουμπάι. Μέχρι το 2030, θα έχουμε το πρώτο αστυνομικό τμήμα το οποίο δε θα χρειάζεται ανθρώπους εργαζόμενους.

Το πρωτότυπο που αποκαλύφθηκε πέρυσι είχε τη δυνατότητα μέσω μιας touchscreen οθόνης στο στήθος του να δέχεται καταγγελίες πολιτών, να επεξεργάζεται έγγραφα και να δέχεται πληρωμές προστίμων. Έκτοτε, η Αστυνομία του Ντουμπάι έχει συνεργαστεί με την τεχνητή νοημοσύνη Watson της IBM πάνω στην αναγνώριση φωνητικών οδηγιών, αλλά οι πλήρεις δυνατότητες του REEM παραμένουν άγνωστες μέχρι τώρα.