Google Lens: Αναγνωρίστε αντικείμενα μέσα από την κάμερα του κινητού σας

Και αφαιρέστε αντικείμενα από τη φωτογραφία
18 Μαΐου 2017 10:18
Google Lens: Αναγνωρίστε αντικείμενα μέσα από την κάμερα του κινητού σας

Το μοναδικό χαρακτηριστικό που έκανε την ψηφιακή βοηθό της Samsung, Bixby, να ξεχωρίζει ως τώρα ήταν η δυνατότητα να αναγνωρίζει εικόνες μέσα από την κάμερα του κινητού και να προσφέρει πληροφορίες σχετικά με αυτές, όπως το Shazam ή το Sound Hound "ακούει" και αναγνωρίζει μουσικά κομμάτια. Πλέον όμως έρχεται η Google να προσφέρει το Google Lens, αντικαθιστώντας έτσι πλήρως το Google Goggles και στερώντας το πλεονέκτημα από την Bixby.

Αποκαλύπτοντας στο I/O 2017 το Google Lens ως μέρος των νέων χαρακτηριστικών του Google Assistant, η εταιρία εισάγει ουσιαστικά μια αντίστροφη αναζήτηση εικόνων με την κάμερα του κινητού να αναγνωρίζει αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο.

Θα μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον κόσμο γύρω σας και να πράξετε βάσει του περιβάλλοντός σας, ενώ είστε σε συνομιλία με την Assistant. Αν δείτε μια αφίσα για το αγαπημένο σας συγκρότημα μπορείτε να ανοίξετε την Assistant, να επιλέξετε το Lens εικονίδιο και να πάρετε πληροφορίες σχετικά με το συγκρότημα, τα εισιτήρια και άλλα.

Το Google Lens φέρνει ουσιαστικά όλες τις άλλες τεχνολογίες της Google, όπως τα Goggles, το Translate με φωτογραφία και άλλα, σε ένα μέρος υπό τη στέγη του Google Assistant.

Τα νέα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τη φωτογραφία δε σταματούν εδώ, καθώς η Google αποκάλυψε μια νέα τεχνολογία με την οποία μπορεί να αφαιρεί ανεπιθύμητα αντικείμενα στη φωτογραφία, ακόμα και μεγάλα. Στο demo που παρουσίασε μπόρεσε να αφαιρέσει το φράχτη μπροστά από ένα γήπεδο baseball. Δεν αποκάλυψε πότε θα διατεθεί η τεχνολογία στο κοινό, θεωρείται σίγουρο όμως πως θα ενσωματωθεί στα Google Photos.