Microsoft και Ηνωμένα Έθνη συνεργάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Θα χρησιμοποιήσουν δεδομένα για καταγραφή παραβιάσεων
17 Μαΐου 2017 08:32
Microsoft και Ηνωμένα Έθνη συνεργάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτηρίζουν ως ιστορική τη νέα συνεργασία τους με τη Microsoft στα πλαίσια της οποίας θα ανιχνεύσουν και θα καταγράψουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον πλανήτη. Η Microsoft θα χρηματοδοτήσει με $5 εκατομμύρια το Human Rights Office των Η.Ε. για την ανάπτυξη τεχνολογικών εργαλείων που θα βοηθήσουν σε μια διακυβερνητική οργάνωση. Μεταξύ τους, το “Rights View”, ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί τεράστιες ποσότητες δεδομένων και cloud computing για να ανιχνεύσει πιθανές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως σε πραγματικό χρόνο.

Ως μια παγκόσμια εταιρία που βλέπει τα προβλήματα του κόσμου, πιστεύουμε πως έχουμε ευθύνη για την επίλυσή τους. Έχουμε για πρώτη φορά την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της τεχνολογίας συλλογής δεδομένων, να αναλύσουμε αυτά τα δεδομένα και να εξοπλίσουμε τα Ηνωμένα Έθνη για να προωθήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο.

Το “big data analysis” όπως ονομάζεται χρησιμοποιείται ήδη από τη Microsoft για την παρακολούθηση του εγκλήματος στη Νέα Υόρκη. Η Microsoft θα βοηθήσει επίσης τα Ηνωμένα Έθνη να προσελκύσουν και άλλες ιδιωτικές εταιρίες για να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία τους στα πλαίσια του “Guiding Principles on Business and Human Rights” του οργανισμού.