Η Sony συμφώνησε σε διακανονισμό για τις παραβιάσεις δεδομένων του 2011

Περισσότερα δωρεάν πράγματα για τους gamers
25 Ιουλίου 2014 07:43
Η Sony συμφώνησε σε διακανονισμό για τις παραβιάσεις δεδομένων του 2011

Άκρη προσπαθεί να βγάλει ακόμα η Sony μετά την μεγάλη επίθεση που δέχτηκε από hackers στο PlayStation Network πίσω στο 2011. Αυτή η επίθεση είχε οδηγήσει σε ένα τεράστιο πλήγμα για την ιαπωνική εταιρία που είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση δεδομένων από 77 εκατομμύρια χρήστες όπως ονόματα, πιστωτικές κάρτες και διευθύνσεις. Η Sony προσπάθησε μέσω ενός προγράμματος ονόματι Welcome Back να αποζημιώσει τους χρήστες της online υπηρεσίας της αλλά δεν ήταν αρκετό για τους δικαστές και αρκετούς που μήνυσαν μετά το συμβάν την εταιρία. 

Για αυτό το λόγο, η Sony αναγκάστηκε να συμφωνήσει σε διακανονισμό 15 εκατομμυρίων για επιπλέον δωρεάν ψηφιακά αγαθά. Πιο συγκεκριμένα, όσοι είχαν συμμετάσχει στο Welcome Back πρόγραμμα θα λάβουν ακόμα ένα PlayStation 3 παιχνίδι της προτίμησης τους, ένα theme ή τρεις μήνες δωρεάν PlayStation Plus.

Παρόλο που η Sony συμφώνησε σε διακανονισμό, συνεχίζει να αρνείται τους ισχυρισμούς σχετικά με την αμφισβήτηση της ασφάλειας του δικτύου της και γενικότερα του PlayStation Network. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το επίσημο νομικό έγγραφο σχετικά με την υπόθεση.

Tags: