Το μυστηριώδες Fuchsia OS της Google τώρα και για κινητά

Απέκτησε smartphone και tablet UI
09 Μαΐου 2017 08:06
Το μυστηριώδες Fuchsia OS της Google τώρα και για κινητά

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους η Google αποκάλυψε ξαφνικά πως δουλεύει πάνω σε ένα νέο λογισμικό με την ονομασία “Fuchsia” (διαβάζεται όπως το χρώμα Φούξια). Το Fuchsia παίρνει διαφορετικό μονοπάτι από το Linux kernel του Android και βασίζεται σε ένα νέο που ονομάζεται Magenta.

Τώρα η Google έκανε διαθέσιμο ένα UI του Fuchsia για smartphones και tablets το οποίο φυσικά διέρρευσε. Το UI το ονόμασε Armadillo.

Από ότι έχει διαρρεύσει ως τώρα, το UI εμφανίζεται ως home screen στην οποία μπορείτε να κάνετε κάθετο scrolling, ενώ εμφανίζονται στο κέντρο η φωτογραφία προφίλ σας, η ημερομηνία, η τοποθεσία και το εικονίδιο της μπαταρίας. Πάνω από το προφίλ εμφανίζεται αυτό που η Google αποκαλεί Story καρτέλες, οι οποίες εμφανίζουν τις πρόσφατα χρησιμοποιημένες εφαρμογές σας. Κάτω από το προφίλ υπάρχει μια scrolling λίστα με προτάσεις για την ημέρα σας ενώ τέρμα κάτω υπάρχει ένα home button.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Fuchsia είναι η δυνατότητα να τοποθετείτε εφαρμογές τη μία πάνω στην άλλη με long press, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα split screen με διάφορες μορφές, κάθετα, οριζόντια κλπ. Το πληκτρολόγιο αν και μοιάζει, δε βασίζεται στο Android keyboard.

Το leak πιθανολογεί πως αφού το Armadillo UI του Fuchsia έχει γραφτεί με ένα cross-platform Flutter SDK, θα επιτρέπει στους Android app developers να μεταφέρουν εύκολα τις εφαρμογές τους στο Fuchsia, προσφέροντας μια ομαλή μετάβαση από το Android στο νέο OS. Ωστόσο η Google τηρεί σιγή ιχθύος για τα σχέδιά της με το νέο λειτουργικό σύστημα και δε σχολιάζει αν πρόκειται να αντικαταστήσει το Android.

Tags: