Η Google υπόσχεται πεντακάθαρες νυχτερινές φωτογραφίες από το smartphone σας

Νέα τεχνική συλλαμβάνει εικόνες ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι
28 Απριλίου 2017 06:58
Η Google υπόσχεται πεντακάθαρες νυχτερινές φωτογραφίες από το smartphone σας

Όσο και να έχουν εξελιχθεί οι σημερινές κάμερες των smartphones, όταν πέφτει ο ήλιος η ποιότητά τους πάει περίπατο. Η Google όμως ανέπτυξε μια πειραματική εφαρμογή η οποία επιτρέπει στην κάμερα του smartphone να συλλάβει πεντακάθαρες φωτογραφίες ακόμα και στις πιο σκοτεινές συνθήκες.

Το νέο λογισμικό σας δίνει χειροκίνητο έλεγχο στην έκθεση, στην απόσταση του focus και στην ISO ευαισθησία. Μόλις τα ρυθμίσετε και πατήσετε το κλείστρο, μια ριπή 64 φωτογραφιών θα καταγράψουν την εικόνα. Οι φωτογραφίες έπειτα πρέπει να μεταφερθούν σε υπολογιστή όπου θα επεξεργαστούν αυτόματα αφαιρώντας το noise, δίνοντάς σας μια όχι τέλεια, αλλά πολύ καλύτερη φωτογραφία από αυτή που θα καταγράφατε με την εφαρμογή της κάμερας του κινητού σας, φτάνοντας τα επίπεδα DSLR. Φωτογραφίες δηλαδή με σωστή έκθεση, με ακρίβεια χρωμάτων και απελευθερωμένες από “θόρυβο”. Η τεχνική είναι αποτελεσματική ακόμα και χωρίς τρίποδο, κάτι που θα σας επιτρέψει να καταγράψετε νυχτερινές φωτογραφίες χωρίς καθόλου εξοπλισμό πέρα από το τηλέφωνό σας.

Το επόμενο βήμα είναι η επεξεργασία να γίνεται στο ίδιο το τηλέφωνο, μέσω της εφαρμογής για να μπορέσει να διατεθεί στον ευρύ κοινό.

Tags: