Ταϊλανδός δολοφονεί την 11 μηνών κόρη του στο Facebook Live

Άλλο ένα έγκλημα σε ζωντανή μετάδοση από το Facebook
26 Απριλίου 2017 07:21
Ταϊλανδός δολοφονεί την 11 μηνών κόρη του στο Facebook Live

Σε μία αρρωστημένη μόδα κοντεύουν να καταντήσουν τα Facebook Live videos, με τις δολοφονίες, βιασμούς και γενικότερα πράξεις βίας να αυξάνονται και το Facebook να εμφανίζεται ανίκανο να επέμβει. Μετά το πρόσφατο περιστατικό με την εν ψυχρώ δολοφονία ηλικιωμένου στις ΗΠΑ, έρχεται ένα ακόμα περιστατικό να συγκλονίσει την κοινή γνώμη, αυτή τη φορά στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης.

Όπως αναφέρει το Reuters, ένας άντρας έδεσε ένα σχοινί γύρω από το λαιμό της 11 μηνών κόρης του και την πέταξε από το κτίριο με αποτέλεσμα το θάνατό της. Κατέγραψε τη βάρβαρη πράξη στο Facebook Live πριν να αυτοκτονήσει και ο ίδιος. Αστυνομικοί βρήκαν κρεμασμένα και τα δύο πτώματα το ένα δίπλα στο άλλο.

Τα δύο videos παρέμειναν online στο Facebook για πάνω από 24 ώρες πριν να αφαιρεθούν κι αυτό μόνο μετά από την απαίτηση του Υπουργού Ψηφιακής Οικονομίας της χώρας. Μέχρι τότε, τα videos είχαν συγκεντρώσει πάνω από 370.000 views.

Δε θα ασκήσουμε δίωξη στο Facebook επειδή το Facebook είναι ο πάροχος και έδρασαν βάσει πρωτοκόλλου όταν τους στείλαμε την αίτησή μας.

Να σημειώσουμε πως χτες, Σουηδικό δικαστήριο καταδίκασε τρεις άντρες οι οποίοι βίασαν μια γυναίκα και το μετέδωσαν μέσω Facebook Live.