Έξι εβδομάδες στο εργοστάσιο που κατασκευάζει τα iPhone 

Φοιτητής καταγράφει την εμπειρία του

Έξι εβδομάδες στο εργοστάσιο που κατασκευάζει τα iPhone

Ένας φοιτητής του NYU στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να εργαστεί μυστικά στο εργοστάσιο της Pegatron στην Σαγκάη, ένα από τα εργοστάσια που κατασκευάζονται τα iPhone, ως μέρος της εργασίας του για τη σχολή του. Το εργοστάσιο ήταν τεράστιο σε έκταση και αποτελούνταν από εφτά “υπο-εργοστάσια” τα οποία φιλοξενούσαν εργατικό δυναμικό 70.000 ανθρώπων, σαν να λέμε δηλαδή μια ολόκληρη πόλη των Ιωαννίνων.

Η στολή είναι υποχρεωτική και η εργασία ξεκινούσε στις 7:30 το πρωί και διαρκούσε 12 ώρες για έξι μέρες την εβδομάδα. Υπήρχε ωστόσο και διάλειμμα 1.5 ώρας. Ο μισθός, συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών, δεν ξεπερνούσε τα $450. Το επίπεδο ασφαλείας είναι υψηλό με ανιχνευτές μετάλλων, πρόσβαση με κάρτα και αναγνώριση προσώπου.

Τη συμπεριφορά των προϊσταμένων τη χαρακτηρίζει απάνθρωπη, ενώ υπήρχαν δίχτυα ασφαλείας σε σκάλες και σιδερένιες μπάρες στα παράθυρα για πρόληψη αυτοκτονιών. Οι εργαζόμενοι μένουν σε κοιτώνες κοντά στο εργοστάσιο, συνήθως οχτώ μαζί σε κάθε δωμάτιο. Σε κάθε όροφο υπάρχει ένας χώρος για κοινές τουαλέτες και μπάνιο, τα οποία μοιράζονται 200 άτομα ανά όροφο.

5 σχολιο(α)