Drones θα μαζεύουν τα κόπρανα των σκύλων

Ανίχνευση μέσω…θερμότητας
18 Απριλίου 2017 08:55
Drones θα μαζεύουν τα κόπρανα των σκύλων

Και εκεί που αναρωτιόμασταν ποιες άλλες χρήσεις θα μπορούσαν να έχουν τα drones που ενσωματώνονται όλο και περισσότερο στην κοινωνία μας, έρχονται οι Ολλανδοί με μια…αντισυμβατική ιδέα. Γιατί να μη μαζεύουν τα κόπρανα των σκύλων;

Ο επιχειρηματίας Gerben Lievers θέλει να χρησιμοποιήσει drones για τη συλλογή τους και έχει δημιουργήσει ήδη ένα πρωτότυπο drone που ονόμασε Watchdog 1, το οποίο χρησιμοποιεί θερμική απεικόνιση για να εντοπίσει τα…φρέσκα κόπρανα. Αφού τα εντοπίσει, στέλνει το GPS στίγμα τους στο ρομπότ εδάφους με την ονομασία Patroldog 1, το οποίο σπεύδει να τα μαζέψει.

Και τι γίνεται με αυτά που έχουν μείνει στο έδαφος ώρες ή και μέρες και έχουν χάσει τη…θερμική υπογραφή τους; Εκεί χρησιμοποιείται η αναγνώριση εικόνων με την οποία το drone θα μπορεί και πάλι να τα αναγνωρίσει.

Το σχήμα και η μορφή μπορεί να αλλάζει, αλλά όταν έχεις μια βάση δεδομένων με αρκετές εκπαιδευτικές εικόνες είναι πιθανό… Μπορεί να χρειαστεί να μας στείλουν οι ιδιοκτήτες εικόνες με τα κακά των σκύλων τους για να εκπαιδεύσουμε τα μηχανήματά μας.

Tags: