Άλλος ένας φόνος στο Facebook

Εκτέλεσε εν ψυχρώ ηλικιωμένο
17 Απριλίου 2017 08:42
Άλλος ένας φόνος στο Facebook

Συνεχίζονται τα προβλήματα για το Facebook με τη βία που προβάλλεται μέσα από την υπηρεσία. Ο 37χρονος Steve Stephens κατέγραφε video το οποίο ανέβασε έπειτα στο Facebook, κατά τη διάρκεια του οποίου έψαχνε κάποιον να σκοτώσει στο Cleveland των ΗΠΑ. Δυστυχώς συνάντησε έναν ηλικιωμένο 74 ετών στο δρόμο και με την πρόφαση πως ρωτάει οδηγίες για να πάει κάπου, έβγαλε το όπλο του και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ. Έπειτα, ανέβασε το video στο Facebook και ξεκίνησε αμέσως Facebook Live μέσα από το αυτοκίνητο, ισχυριζόμενος πως έχει σκοτώσει άλλους 15 ανθρώπους σε αυτό που ονόμασε “Easter Day slaughter”.

Η αστυνομία τον αναζητά, ενώ το Facebook κατέβασε το επίμαχο video ώρες αφού είχε αναρτηθεί. Ο social media γίγαντας προχώρησε στην εξής δήλωση.

Πρόκειται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα και δεν επιτρέπουμε τέτοιου είδους περιεχόμενο στο Facebook. Λαμβάνουμε την ευθύνη να προστατέψουμε τους ανθρώπους στο Facebook πολύ σοβαρά και είμαστε σε επικοινωνία με την αστυνομία σε έκτακτες περιπτώσεις, όταν υπάρχουν απειλές για τη σωματική ασφάλεια.