Έρχεται το νέο Google Earth στις 18 Απριλίου

Τέσσερις μέρες πριν την Ημέρα της Γης
13 Απριλίου 2017 06:55
Έρχεται το νέο Google Earth στις 18 Απριλίου

Η Google ετοιμάζει ένα νέο τεράστιο update για το Google Earth και μοίρασε προσκλήσεις στα media για την αποκάλυψη της νέας έκδοσης στις 18 Απριλίου. Τα νέα τα ανέφερε πρώτο το The Next Web, αλλά στην πρόσκληση δεν αναφέρονταν περισσότερες πληροφορίες, πέρα από τη σημείωση πως το event θα πραγματοποιηθεί τέσσερις μέρες πριν την Ημέρα της Γης που έχει καθιερωθεί στις 22 Απριλίου.

Η ιστορία του Google Earth ξεκινάει το 2001, όπου η τότε εταιρία που το είχε αναπτύξει, η Keyhole, το ονόμαζε EarthViewer 3D και είχε χρηματοδοτηθεί από τη CIA. Η Google εξαγόρασε την Keyhole και το EarthViewer 3D το 2004 και η υπηρεσία μετονομάστηκε Google Earth το 2005. Από τότε μας προσφέρει δορυφορικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, ενώ με την ενσωμάτωση του Street View, μπορούμε να ταξιδέψουμε εικονικά σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη.

Άγνωστο παραμένει το περιεχόμενο των ανακοινώσεων της Google στις 18 Απριλίου, πολλοί πιστεύουν όμως πως πρόκειται για την επέκταση της VR συμβατότητας του Google Earth, το οποίο είναι προς το παρόν διαθέσιμο δωρεάν μόνο στο Steam για το HTC Vive.

Tags: