Το Google Earth λύνει μια υπόθεση εξαφάνισης πριν από 20 χρόνια 

Βρέθηκε το αυτοκίνητο με το πτώμα

Το Google Earth λύνει μια υπόθεση εξαφάνισης πριν από 20 χρόνια

Ήταν Νοέμβριος του 1997 όταν εξαφανίστηκε ο 40χρονος William Earl Moldt, με τις αρχικές αναφορές να τον θέλουν να καλεί τη φίλη του στο τηλέφωνο στις 9:30 το βράδυ για να της πει πως σύντομα θα φύγει από το club και θα γυρνούσε σπίτι. Μάρτυρες είδαν τον Moldt να φεύγει  στις 11 μόνος και χωρίς να εμφανίζει σημάδια μέθης, αλλά ποτέ δεν έφτασε σπίτι του.

Η υπόθεση της εξαφάνισής του παρέμενε άλυτη για πάνω από 20 χρόνια, μέχρι που την εξιχνίασε ένας επόπτης ιδιοκτησιών με τη χρήση του Google Earth. Ο ίδιος παρατήρησε κάτι μέσα σε ένα ταμιευτήρα νερού σε έναν οικισμό του Wellington στην Florida και επικοινώνησε με ένα κάτοικο της περιοχής ο οποίος με τη χρήση drone επιβεβαίωσε πως ένα αυτοκίνητο βρίσκεται μέσα και κάλεσε την αστυνομία. Τελικά, η αστυνομία έβγαλε το αυτοκίνητο από το νερό και μέσα υπήρχε ένας σκελετός, ο οποίος αναγνωρίστηκε αργότερα από τον ιατροδικαστή ως ο Moldt.

Το αυτοκίνητο ήταν ορατό από τις δορυφορικές φωτογραφίες του Google Earth από το 2007, αλλά κανείς δεν το είχε προσέξει μέχρι φέτος. Το τι έχει συμβεί ακριβώς είναι δύσκολο να διαπιστωθεί μετά από  τόσα χρόνια, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όμως υποθέτει πως ο Moldt έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε στον ταμιευτήρα.

0 comment(s)